Foto: Mathilda Piehl

Med koll på heta prylar

PorträttGabriella Rosén arbetar som cykelförsäljare och kommer under året att leverera pryltips på Cykla.se. Hon beskriver sig själv som en mattennörd och den egna favoritprylen är cykeldatorn.

– Den är väldigt roligt med statistiken, jag tycker om att sitta och analysera värden. Förut körde jag mycket med puls och tyckte det var väldigt roligt. Kadens är också roligt att se. Datorn hjälper mig att hitta mitt eget bästa.

För Gabriella är en rolig pryl något som gör att cykeln märks i mängden.

– En personlig styrlinda på racern är till exempel fint. Själv har jag har en bricka på min styrstam som det står Gabriella på, den tycker jag mycket om.

Gabriella är expert på grymma accessoarer, kunskapen får hon framförallt genom att testa prylarna hon säljer.

– Till exempel skor eller sadlar måste man testa för att skapa sig en egen uppfattning.

Det Gabriella säljer mest av är cykelslangar, och hjälmar.

– Hjälmar är en förbrukningsvara, om du tappar den ska du byta den och de flesta hjälmar håller bara i cirka tre år, sedan går bäst före datumet ut.

En sak är att spendera dagarna omgiven av läckra prylar, en annan är att få prata cykel. En intressant kund, för Gabriella, är den som har ett driv, när hon märker att kunden brinner för cykling njuter hon själv.

– Det behöver inte handla om att spendera extremt mycket pengar. De roligaste människorna är de som vill tävla mot sig själva, bli sitt bästa jag.

Hur ser då den typiska cykelkunden ut?

– Det finns såklart stammisar, kompiskunderna. Sen finns typen som ska köra Vätternrundan första gången för att de slagit vad på jobbet, men som knappt suttit på en cykel. Där måste man verkligen vara pedagogisk. Kunden tycker att det är obehaglig med cykelbyxor "med blöja". Men samma kund tackar en sedan när de väl kört med padding.

Gabriella älskar cykel och tycker att det ska bli roligt att skriva för Cykla.se. Förhoppningsvis tycker ni läsare att det ska bli lika roligt att läsa Gabriellas pryltips.    

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.