Specialized Speedzone Sport och Garmin Edge 510

Köpa cykeldator?

TräningDen kan visa total hastighet, medelhastighet, sträcka, tid, höjdmeter, kadens och puls. Priset på cykeldatorerna återspeglar ofta vilka funktioner den erbjuder, men vad betyder cykeldatorns funktioner och när behöver man vad? Gabriella Rosén tipsar oss om två möjliga val.

Det är inte bara för att jag är extremt nördig och gillar att analysera in i minsta detalj som cykeldatorn är min favoritpryl, den är framförallt till stor hjälp när jag ska ta träningen framåt.

Vill man ha en enklare cykeldator är en Specialized SpeedZone ett bra val. Det är en dator med stor display och tydliga siffror. Den mäter de viktigaste funktionerna som hastighet, maxfart, tid och sträcka. SpeedZone har även en klocka och ett automatiskt viloläge. Den finns i två utförande, med eller utan tråd.

Ogillar man "krafs" på styret och vill spendera tiden med att analysera sin träning kan man satsa på en Garmin Edge 510. En klockren dator med alla funktioner som behövs för att ta cyklingen till en ny nivå. Genom att ladda ner en app till din smartphone kan du överföra data från Garmin direkt till telefonen. Du kan även bjuda in dina nära och kära att följa dig via GPS i realtid under dina träningspass/tävlingar. Den enkla touchdisplayen är lätt att hantera med tydliga menyer. Via Garmin Connect kan du också få upp en exakt karta som visar dina rundor samt se vänners rundor och ladda ner dessa till din cykeldator. Pulsbandet hjälper dig att hålla koll på hjärtat, medan kadensen hjälper dig att hålla koll på om du behöver växla upp eller ner för att få en optimal trampfrekvens (pedalvarv).

Själv använder jag en Garmin Edge 800, en dator jag älskar men som jag verkligen inte behöver. Skillnaden från Edge 510 är att den har en kartfunktion i enheten, som jag nästintill aldrig har använt på grund av mitt fantastiska lokalsinne. 

3 kommentarer till artikeln

Monika Jensen
1970 • Värmdö
#1
4 mars 2013 - 19:00
Vilken är appen som nämns till Garmin? Är det den som heter Tracker?
1967 • Nykvarn
#2
4 mars 2013 - 21:51
Kör nya Edge 810 underbart onödig. Appen heter Garmin Connect kul funktion.
Monika Jensen
1970 • Värmdö
#3
5 mars 2013 - 18:46
OK. Tack Hans!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.