Alexandra Engen Foto: Silva Eises

Lyckad premiär för Lidingö MTB

TävlingsberättelseEmy Åstrand kommer under året att rapportera från ett antal motionslopp. Läs hennes tankar om det första loppet, både för året och på mtb. Lidingö MTB bjöd på taggad elit och glada motionärer, härligt väder, glada funktionärer och mycket cykel. Silva Eises bjuder också på några härliga bilder.

Det första Lidingöloppet MTB blev en succé. Solen sken precis hela tiden och gjorde mitt premiärdeltagande i ett mtb-lopp till en ren och skär njutning.

Det var ett proffsigt arrangemang med bra service och fantastiska funktionärer.

Innan min egen start hann jag se eliten och fick mig en nära skymt av en stor idol, Alexandra Engen, som senare vann damklassen på tiden 2.23.23, endast 18 minuter efter segraren i herrklassen, Matthias Wengelin.

Efter flera motionslopp på cykel, skidor och i löpning har jag aldrig hört en kvinnlig speaker. Ett stort plus för Jessica Lindén.

Banan var snygg och gick i vackra omgivningar och det bjöds på både teknikzoner och mer lättkörda stigar och grusvägar. På sina ställen blev det dock rörigt i uppförsbackarna och det hade behövt påminnas om att det är viktigt att hålla till höger, att omkörning sker till vänster och att snabbkörare ska använda sin röst.

Trött i benen kom jag i mål, glad av den snygga medaljen i form av ett armband med cykelkedja. Jag missade prisutdelningen men prissumman var den samma för både dam- och herrklassen vilket var glädjande. Det här loppet vill jag definitivt köra igen!

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.