Foto: Micke Fransson

Stämningen på topp i Motala

TävlingsberättelseMotala bjöd under dagen på sin allra soligaste sida och festen är ett faktum. Musik flödar från olika håll, smutsiga barn smiter iväg med bjudgodiset från montrarna och överallt står eller rullar det cyklar. Tjejvättern samlade under lördagen slimmade snabbcyklande kvinnor och fikande promenadcyklister. 

– En stor kärringsamling, en massa aktiva kvinnor. Det är folkfest, alla är glada och det finns en massa bra förebilder. Kvinnokraft! Sammanfattar Valentina Vargas dagens lopp.

I strålande solsken startade cirka 5800 cyklister för att ta sig an Tjejvätterns 10 mil. Äldre damer på oväxlade cyklar med korg och kaffetermos startade tillsammans med hårt satsande förmågor på exklusiva cyklar.

De flesta som cyklade Tjejvättern är mellan 36-40 år. 56 personer var över 71 år och 285 under 20 år. Med olika målsättningar och med olika förutsättningar, men med samma strålande ansiktsuttryck lämnade de Motala under dagen.

Många som cyklar gör det för att det är ett sätt att umgås på. Camilla Bäckelin gjorde sin andra Tjejvätternrunda tillsammans med fyra vänner.

– Det är en rolig grej att göra ihop. Vi bor på olika ställen i landet och ses inte så ofta annars.

Andra cyklar främst loppet av andra orsaker.

– Det är en utmaning och ett bra sätt att komma igång att träna på, menar cyklisten Linda Pettersson.

Jessica Hallros, marknadschef för Vätternrundan, är mycket nöjd med dagen.

– Vädret har bidragit till att alla har varit glada och tagit sig tid att njuta. Vi hoppas att nästa år blir lika bra om inte bättre, men det blir svårt att toppa det här vädret.

 

Nedan bjuder vi på några härliga bilder av Micke Fransson.

 

 

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.