Foto: Micke Fransson

Röster från Halvvättern

TävlingsberättelseIdag startade 5680 cyklister i 15 mil långa Halvättern, hela 5592 kom i mål, ett bra betyg till både vädergudar och arrangörer. Halvvättern var det tredje loppet för i år arrangerat av Vätternrundan, i fredags gick Minivättern av stapeln och i lördags samlades cyklister för att köra Tjejvättern.

Vätternrundans VD Eva-Lena Frick är nöjd med dagen.

– När man rör sig ute i målområdet och i stadsparken vill folk framföra sina positiva upplevelser. En man kom  till exempel fram till mig idag och sa att jag skulle berömma cykelreparatörerna som hade hjälpt honom med ett trasigt hjul. Många vill dela sina solskenshistorier och det är väldigt roligt.

Logistiken har fungerat bra under dagen och för första gången har Halvvättern haft mc-burna sjukvårdare.

– Vi hade ett möte nu på eftermiddagen och rätt sak har varit på rätt plats i rätt tid. Det finns detaljer som kan göras bättre och dem kommer vi givetvis att kika på till nästa år, menar Eva-Lena Frick.

Olyckorna har också varit få.

– Vi har haft några smärre incidenter men inga bilar har varit inblandade och inget allvarligt har hänt, ett tiotal har av olika anledningar besökt sjukhus men det har varit nyckelben, handleder och skrubbsår. 

Det som skiljer Halvvättern från Vätternrundan är framförallt distansen, men Halvättern är också det lopp som växer snabbast.

– Halvvättern är ett fantastiskt bra lopp och är ett mål i sig, men om man har Vätternrundan som mål är Halvvättern också ett bra steg på vägen. Sen är det ju en del som går från att köra Vätternrundan till att köra Halvvättern, jag träffade en man idag som gjort 30 Vätternrundor och som nu gjorde sin första Halvvätter.

 

Foto: Mathilda Piehl

SubXX cyklisten Sandra Almer, som körde Halvvättern på fyra timmar och tolv minuter, är nöjd med dagen. Hon sammanfattar rundan tillsammans med några av klungkamraterna.

– Det kändes bra, småvägarna var jättehärliga och det är en fördel att få starta tidigt som vi fick idag. Vi körde Tjejvättern igår också och då fick vi starta lite senare, då var det många cyklister på vägen fram till Omberg och det var svårare att cykla säkert. Men vädret var lika fint båda dagarna med sol och lite blåst.

 

Nedan bjuder vi på några härliga bilder av Micke Fransson.

Foto: Micke Fransson

2 kommentarer till artikeln

Joakim Roos
1979 • Åhus
#1
9 juni 2013 - 22:36
Stilpolisen lär ju slita sitt hår vid åsynen av en del av ekipagen på bilderna...
Rille Rich
1982 • Skänninge
#2
10 juni 2013 - 07:37
Skönt att höra att inget allvarligt hänt! Underbart motionslopp!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.