Foto: Micke Fransson

Dagen efter Vätternrundan

Tävling48:e Vätternrundan är över, nästan i alla fall. Träningsvärk, rumpskav och hunger stannar nog kvar någon vecka till. I år blev det rekord i antal startande och 19 400 cyklister har under natten och morgonen rullat ut från Motala.

– Det känns skönt idag, lite öm i kroppen, men det gick bra igår och vi är grymt nöjda. Stämningen på banan var bra, man försökte heja på varandra även om det var lite hetsigt i omkörningssituationerna ibland. Det var roligt att svansen efter vår klunga var engagerade och hjälpte våra grindvakter, sammanfattar Lotta Wicknertz, som cyklade med Fredrikshofs tjejklunga på tiden 10.33.

Första start för Vätternrundan 2013 gick 19.30 på fredagskvällen, det blåste rejäl motvind mellan Motala och Jönköping och många ensamcyklister fick slita ordentligt. Av de 931 personer som bröt loppet, gjorde de flesta det tidigt i Ödeshög eller Jönköping. Antalet som tog sig i mål var dock det högsta någonsin.  

Antagligen gjorde solskenet sitt till. Under hela lördagen strålade solen och banan visade sitt bästa ansikte från Jönköping, där vinden vände, med glada hejarklackar efter vägen och många peppade cyklister. 

Halv sex på lördagsmorgonen kom de första i mål, bland andra OS-medaljören Tomas Gustafsson. Några andra som cyklade snabbt och snyggt var SubXX som slog sitt rekord från förra året med tiden 8.17.

Vätternrundans VD Eva-Lena Frick är nöjd med helgen.

– Det har varit en fantastisk helg. Lördagen var underbar och allt har fungerat utmärkt vad gäller vår egen organisation.

Årets Vätternrunda avlöpte med ungefär lika många incidenter som vanligt och tyvärr befinner sig en person på sjukhus med allvarliga skador.

– Ett 50-tal hamnade på sjukhus och ett par är kvar på sjukhus. Vi kommer att följa upp detta under dagen och jag ska prata med Vätternrundans läkare som håller kontakten med sjukvården. Det är alltid tråkigt när saker händer och vi följer upp alla skador, men jag har tyvärr ingen mer detaljerad information nu.

Det Eva-Lena Frick tycker var roligast under helgen var att få ta emot alla glada härliga cyklister i Motala.

– Att få gå ut och ställa sig i stadsparken och känna glädjen, den här stora gemenskapen, den gemensamma prestationen. Cyklingen förenar så många människor på ett så fantastiskt sätt. Varmt välkomna tillbaka 2014, ni har gjort en fantastisk prestation allihop!

Nedan bjuder vi på ett härligt bildspel av Micke Fransson.

 

 

3 kommentarer till artikeln

1965 • Rottne
#1
16 juni 2013 - 13:59
Motvind var det allt efter Jönköping också men mest sidvind.
Niklas Thurfjell
1972 • Munka-Ljungby
#2
18 juni 2013 - 20:36
Trevligt arrangemang med många glada miner trots motvinden ner till Jönköping, skoj att äntligen fått cykla sin första Vätternrunda. Vi lär komma tillbaka.
Ronny Johansson
1953 • Umeå
#3
12 augusti 2013 - 16:11
Körde båda loppen Halv Vättern sedan VR roligt att ha varit med om detta. Kommer att vara med 2014 också med då bara VR
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.