Stockholm Cykelfests BMX Bash var den populäraste aktiviteten Foto: Mathilda Piehl

"Det är sjukt kul att cykla"

Reportage I helgen gick Stockholm Cykelfest av stapeln. På medborgarplatsen samlades cykelentusiaster för allehanda aktiviteter. En av arrangörerna, Johan Carlsson från Urban Bike Wear Nordic AB, berättar om hur idén uppstod.

– Nästan allt som lyfts fram i media som rör cykling handlar om hur farligt det är, eller hur nyttig motionsform det är. Vi ville lyfta fram att cykling är så mycket mer än pendling eller träning, att det är sjukt kul att cykla.

Fem- till sjutusen personer deltog under arrangemangen och enligt Johan var Stockholm Cykelfests BMX Bash den populäraste aktiviteten.

– Det är verkligen toppkvalitet på Svensk BMX idag. En inbjudan att tävla på Simple Session, en av världens största BMX tävlingar, var första pris och gjorde att alla tävlande verkligen ansträngde sig till det yttersta. Det var riktigt tjockt med publik kring Björns trädgård under dagen. Goldsprinten på BFF Afterparty var också en riktig stämningshöjare.

Planen är att köra en repris av Stockholm Cykelfest under nästa år.

– Under arbetet mötte vi eldsjälar bland våra volontärer och vi funderar på att göra Stockholm Cykelfest till ett flerdagars evenemang 2014.

Johans bästa tips till de som vill ordna ett liknande event i andra delar av landet är att våga satsa och försöka få evenemangen till de centrala delarna av staden.

– Det är både omständligt, byråkratiskt och dyrt, men det är värt det i slutändan. Ni kanske inte skall göra som vi och låna pengar på er lägenhet, men var beredda på att det kräver mer pengar, tid och engagemang från flera personer än man räknar med från början.

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.