Fältet samlat innan starten vid Trollsjön i Eslöv Foto: Leif Åström

Cykel City Gran Fondo Eslöv 2010

TävlingJaha, vis av erfarenhet från tidigare årgångar av loppet packar man ner alla regnkläder man äger, förbereder sig på kantvind och ger sig söderut från Göteborg på fredag kväll.

Men när man vaknar på lördag morgon är det förstås vindstilla, varmt och inget regn, d.v.s. tvärtemot hur det brukar vara. Med perfekta förhållanden blir det deltagarrekord och en fantastisk cykeldag.

Som vanligt går det ganska fort upp mot Söderåsen och den stora klungan delas upp i mindre grupper. Just detta är det perfekta med denna form av arrangemang med gemensam start, alla hittar snart en grupp som kör i en hastighet som passar perfekt.

Den första utmaningen är stigningen upp till första depån och här känner man snabbt om "klätterbenen" är så starka som man vill.

Efter första klättringen är det ett par mil med lite plattare terräng innan nästa backe kommer. Här är det klart kämpigare än första stigningen. Backen brantar till direkt för att sen plana ut en del, men fortfarande är det en lång bit upp till toppen. Har man ork här så ska man absolut se sig omkring, för detta är en otroligt vacker del av banan.

Efter stigningen är det en sak som gäller på det plattare partiet innan man kommer till den fruktade "Lotta på åsen" backen, återhämtning och laddning.

"Lotta på åsen" är den riktiga utmaningen på banan c:a tre km lång med 6-7% lutning bär respekt med sig. Lika säkert som att tomten kommer på Julafton får jag släppa täten här varje år. Ja, ja, traditioner är till för att hållas...

Efter "Lotta" är det en platt resa tillbaka mot målet i Eslöv.

Sammanfattningsvis kan man säga att årets upplaga var den bästa hittills, arrangemanget lika bra som vanligt och alla hade en riktigt trevlig resa i det perfekta cykelvädret.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.