Öka takten sista kvarten

Krönika

Kajsa Bostas och Gustav Lorenz fortsätter sitt cykeläventyr. Här kommer andra delen av dagboken, landskapen förändras i Sverige och dagarna erbjuder kortare sträckor.

Sträckan Göteborg-Lund

Från Göteborg kändes allt enklare, hösten har börjat närma sig och vår prick på Sverigekartan kryper sig nedåt. Vi har tagit oss snabbt ner från Göteborg, uppför Hallandsåsen och lite omvägar för att nu vilat upp oss i Lund. Vila med tid för reflektioner.

När man är ute och cyklar längre sträckor behövs vissa saker. Om jag fick nämna några skulle jag säga/

Mat, vila och kärlek. Mat och vila förstår nog de flesta som tränar varför. Det gäller att fylla på hela tiden med vätska och mat för att orka. Vilan för att ta igen sig.

Med kärlek menar jag inte bara till den man cyklar med utan också kärlek till äventyret och till cyklingen. 

Bra material och saker är självklart en lyx för att kunna slappna av men man löser det mesta utan att ha det bästa värsta! Om du ska ut och cykla så är det också bara du som vet vad som är bäst för dig. Testa dig fram.

Trots att man inte alltid orkar registrera alla träd och miljöer man susar förbi om dagarna så märker man hur lanskapen förändras här i Sverige, något man inte lika tydligt upplever i bil eller tåg. När vi klättrat oss upp via Nötte backar på Hallandsåsen såg man ut över vad som kändes var hela Skåne. Grym utsikt och vackert så det värkte i ögonen. Att vi hade en grym nedförsbacke gjorde saken ännu lite bättre.

Nu är vi på väg mot Köpenhamn och lämnar Sverige bakom oss, självklart lite läskigt men också otroligt spännande. Framöver blir det även kortare sträckor om dagarna, det känns att kroppen behöver omväxling.

 

 

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.