Foto: Staffan Löwstedt/ SCF

Emma Johansson tog silver under VM i Florens

Tävling
Emma Johansson cyklade in på fin silverplats och gjorde en fantastisk insats under de fem tuffa varven inne i Florens. Vann gjorde som väntat Holländskan Marianne Vos följt av Rossella Ratto från Italien. Fredrik Ludvigsson blev 56:a på VM-linjeloppet och Gustav Larsson gjorde, för några dagar sedan, en stark körning på VM Tempots  platta och snabba bana och cyklade in på en nionde plats.
 

Emma Johansson cyklade för ett guld men är nöjd med sin silvermedalj.

– Det var tufft hela vägen in i mål och Marianne är en skitbra cyklist. Det är inte lätt att slå henne när hon har sådan uppbackning av laget och hon gjorde en fantastisk attack. Men jag är faktisk glad över att vara silver-Emma idag och jag är nöjd med hur jag genomförde det tuffa loppet, sa Emma efter målgång.

Emma låg rätt genom hela loppet och hade bra uppbackning av sitt team ända fram till Florens och i första varvet. Därefter cyklade Emma ensam utan hjälpryttare  i den ledande klungan. Det blev som hon förutspådde, en uppgörelse mellan de riktigt uthålliga och starka cyklisterna.

Fredrik Ludvigsson blev 56:a på VM-linjeloppet. Guldet gick till Matej Mohoric från Slovenien, silver till Louis Meintjes från Sydafrika och brons till Sondre Enger från Norge.

Mattias Reck, förbundskapten kommenterar efter loppet:

– Taktiken var att vara kylig, vänta länge om det kändes bra i benen. Om krafterna började tryta var det bara att chansa och det gjorde Fredrik. När det var tre varv kvar bröt han sig loss i en fyramanna grupp men tyvärr höll det inte ända in i mål, han föll tillbaka till en 56:e plats.

Gustav Larsson gjorde, för några dagar sedan, en stark körning på VM Tempots  platta och snabba bana i Florens och cyklade in på en nionde plats.

– Jag är nöjd med mitt lopp. Efter ett framhjulssläpp i en kurva i Pistoia fick jag ta det lite lugnare och det gjorde mig försiktig i kurvorna. Banan passade inte mig perfekt eftersom det inte fanns  några backar men jag är ändå nöjd med min insats, kommenterade Gustav Larsson direkt efter loppet.

Det blev en väntad seger för Holländskan Ellen Van Dijk vid damernas tempolopp i Florens. Emma Johansson var bästa svenska på en 10:de plats knappt 53 sekunder efter holländskan. Emilia Fahlin kom något senare och hamnade på en 30:de plats. Båda två hade hoppats att nå lite högre men banan var lite för platt för att vara optimal för dem.

 

 

 
 
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.