SM arrangerades på budlegendariska Hagalunds Industriområde

Arrangerar bud-SM och korar ny mästare

Krönika/TävlingKarl Börjesson har hunnit med att tävla i både EM och VM sedan sist och under helgen arrangerade han bud-SM. Här sammanfattar Karl säsongen för oss i text och bild.

Mycket har hänt sedan jag senast skrev.

Jag och mina arbetskamrater bestämde oss för att cykla till Göteborg i ett sträck efter jobbet en fredag. Det tog 26 timmar.

Vi åkte även till Bern och deltog i Cykelbuds-EM, där jag fick fyra punkteringar och hamnade på 14e plats på en lånad 29' mountainbike utan fastspända fötter (Min egen cykel blev kvar på Berlins flygplats efter mellanlandningen). Efter det åkte jag till Lausanne och deltog i VM, där jag slutade på 28e plats.

Karl under VM. Foto: Mirko B. Kienle

Men tillbaka till nuet. I lördags var det dags att överlämna min titel som Sveriges snabbaste cykelbud.

Att arrangera årets SM var en del av priset föregående år.  Jag ville hålla det simpelt och satsa på att göra det mer familjärt. Platsen blev det budlegendariska Hagalunds Industriområde. Klockan 13.00 skulle registreringen vara igång och racet skulle starta 13.30. Med lite av vad som kallas ”messenger time” blev allt en halvtimme försenat. Tackar mina kollegor för att det inte blev mer…

Manifest är ett papper du tillhandahåller vid start, där det står vilka Checkpoints (påhittade företag) du ska besöka för upphämtning och leverering, även kallat plock och släpp. 14.10 kickade racet igång. På 90minuter skulle de 13 deltagarna köra så många bud som möjligt. De tog sig an Manifest ett och redan här var det en tight fight, deltagarna kämpade sig igenom sex manifest och de fem som låg främst växlade hela tiden i placering.

Nytt för i år var att det, precis som i de internationella tävlingarna, fanns enkelriktade gator. Att bryta mot enkelriktning får allvarliga konsekvenser och det var faktiskt det som avgjorde vem som vann i år.

Karl Wiberg är vår nya Svenska Mästare och Anton Kersbaumer tog hem titeln ”Sveriges Snabbaste Icke-Bud”. Grymt jobbat och tack till alla som kom dit, stöttade och sponsrade eventet!

Nu blickar vi framåt! Cykelbuds EM 2014 blir i Stockholm. Mer om det en annan gång!

Ride Hard, Stay Safe!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.