Matthias Wengelin, Jenny Rissveds, Annie Söderberg (fysio/tränare), Alexandra Engen och Emil Lindgren.

Team Rio satsar mot OS 2016

TävlingEtt mål för Svenska Cykelförbundet, med hjälp av Sveriges Olympiska Kommitté, är att ha fyra MTB-cyklister på startlinjen under OS i Rio 2016, Matthias Wengelin, Jenny Rissveds, Alexandra Engen och Emil Lindgren.

– Alla i gruppen känner redan varandra mer eller mindre och är otroligt peppade inför säsongen! I möjligaste mån kommer alla ledare vara med på EM och VM fram till OS, för att få så mycket personlig kontakt som möjligt med cyklisterna och bygga upp ett förtroende alla emellan, säger Anders Ljungberg, förbundskapten mountainbike.

Team Rio är en satsning som är öppen för att kompletteras med ytterligare cyklister som under säsongerna fram till OS visar fina internationella resultat. 

– Vi har mycket duktiga MTB-cyklister så därför har vi skapat denna grupp och satsning. Förhoppningarna är att det även skall generera väl framskjutna placeringar/medaljer på EM och VM under vägen fram till OS, säger Jonas Ljungblad, sportchef på Svenska Cykelförbundet.

Även generalsekreterare Lena Alfvén ser mycket positivt på Team Rios möjligheter att ta medaljer och locka nya utövare till sporten;

– Vi har starka mountainbikecyklister just nu som alla är mycket goda ambassadörer för cykelsporten. Jag hoppas att många ungdomar blir inspirerade av Team Rio och ger sig ut i skog, mark och på väg för att cykla.

Pressmeddlande Svenska Cykelförbundet

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.