Röster om dåtid och framtid 2

ReportageUnder året som gått har många bidragit till att göra Cykla den det forum vi är idag. En del har skrivit tips, andra blivit intervjuade, en del debatterat och ytterligare några levererat härliga tävlingsberättelser. Här ger några av dem sin syn på året som gått och berättar om vad de ser fram mot 2014. Artikeln är del två av två.

 

Dmitri Fedortchenko, skapare av Facebookgruppen Bilder på fordon som blockerar cykelbanor.

Vad var bäst med cykelåret 2013?

Lite lätt touring med ett par hundra kilometer i sadeln mellan Halland och Köpenhamn. Följt av fem dagar som cyklande turist i Köpenhamn och fem dagar i Amsterdam. Underbara cykelstäder som verkligen öppnade mina ögon för hur en cykelstad kan och bör se ut.

Vad ser du mest fram mot cykelåret 2014?

Det är val och jag hoppas på att Stockholms cykelvänligaste parti får stort inflytande. Dessutom är det mycket på gång för cykel i Stockholm. Cykla mot enkelriktat kommer komma till fler gator, Pilotplats Cykel ska minska Götgatan till två körfält med breda cykelbanor, cykelgator och nederländska korsningar ska testas. Också ett par andra intressanta cykelprojekt i Stockholm som kan bli bra eller dåliga, det är en spännande tid för cykling och människor som rör sig i staden.

 

Karolina Örnstedt, Fredrikshof IF CK

Vad var bäst med cykelåret 2013?

Det bästa var det fantastiska vädret som Sverige bjöd på! 2012 regnade det under majoriteten av alla cykelrundor (kändes det som) och det var få riktigt varma och soliga dagar. 2013 blev det helt tvärtom och det har gått att njuta av solskenscykling under större delen av säsongen. Jag hoppas trenden håller i sig så vi får ett soligt 2014 också! 

Vad ser du mest fram mot cykelåret 2014?

I september 2014 ska jag ner till Barcelona och cykla det magiska loppet Haute Route Pyrenees som är ett 7-dagars etapplopp som går över Pyrenéerna upp till Frankrike. Det är nästan 80 mil och 20.000 höjdmeter som skall avverkas på de här 7 dagarna. DET ser jag mest fram emot för 2014! Hoppas på en utmaning utöver det vanlig och en upplevelse att minnas för resten av livet.

 

 

Simona Bava, driver Bavabici.

Vad var bäst med cykelåret 2013?

Troligen Un giro di sporco sud, sveriges finaste icke tävling. För egen del definitivt min resa till Portland!

Vad ser du mest fram mot cykelåret 2014?

Eurobike, Interbike, NAHBS och Portland igen.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.