Micke fick eget frimärke

KuriosaMicke Fransson, som bland annat är Cyklas husfotograf, har fått en av sina bilder tryckt som frimärke. Posten gav den 16 januari ut frimärken med motiv från loppen i En Svensk Klassiker. På fem frimärken skildras Vasaloppet, Vansbrosimningen, Lidingöloppet, Vätternrundan och Engelbrektsloppet. 

 
Hur kommer det sig att du fått ett eget frimärke?

Eftersom jag fotograferar åt Vätternrundans organisation blev jag kontaktad av Posten, vilket slutade med ett eget frimärke.

Vem är det som bestämmer vad det ska vara för bilder på frimärken?

Posten fick access till mitt arkiv med Vätternrundan-bilder och så hade vi en kommunikation under resans gång, men det slutgiltiga valet av bilder gjorde Posten.

Hur känns det att vara frimärkesfotograf?

Det finns några publiceringar av mina bilder som känns extra gott, bland annat en bildserie på en älgkalv som hamnade i slussen i Borenshult i Göta Kanal som man fick slussa och öppna bron för. Bildserien publicerades i ett antal svenska tidningar samt tyska Bild-Zeitung. Och för några år sedan hade jag en bild från Svenska Rallyt publicerad som veckans sportbild i Boston Globe. Den här frimärksbilden hamnar bland dessa bilder, jäkligt stolt med andra ord!

Varför fotar du just cykel?

Dels för att jag har äran att få fotografera åt Vätternrundan, men också för att jag är en cykelnörd. Jag  följer cykelsporten så mycket jag orkar, speciellt landsväg och bana, cyklar själv, helst på cykelcross så att jag kan cykla på favoritunderlaget, krokig grusväg.


Frimärkena finns att köpa hos Postens ombud och på Postens hemsida. 

 


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.