Säsongsdebut för Emma Johansson

TävlingEmma Johanssons säsongsdebut slutade med en elfte plats på första etappen av Tour of Qatar. Fjolårets etta på damcyklisternas världsranking hade inte en chans att hålla undan in mot mållinjen.

– Emma satt helt felplacerad när jakten började på allvar några hundra meter från mål, säger tränaren Martin Vestby till Cykelförbundet.

– Laget är inte helt samtränat och man lyckades aldrig organisera sig riktigt inför avgörandet.

Kirsten Wild, som vunnit hela Tour of Qatar tre gånger tidigare, var starkast i avslutningen och vann den stenhårda spurtstriden före Shelly Olds och Chloe Hosking. Emma slutade på elfte plats.

– Hon tyckte det var skönt att vara igång och kände sig stark hela vägen. Vi fick de svar vi hade önskat, säger Martin Vestby.

Emma Johanssons fjolårssäsong slog det mesta i den framgångsrika karriären. Den 30-åriga sollefteåcyklisten rankades som etta i världen, tog VM-silver och slutade tvåa i världscupen. Nu laddar cykelstjärnan om – med nya mål i sikte.

– VM och så "hemmatävlingen" i Vårgårda tillhör de race som jag absolut vill vinna, säger Emma Johansson.

Mer detaljerad explosivitetsträning ska förbättra spurten, på rulltrampcykeln finslipas tramptekniken och den mentala förmågan att våga ta utmaningen mot alla cyklister som "hänger på" när spurten dras upp, trimmas om och om igen.

Efter Qatar väntar ytterligare fyra tävlingar innan världscupen startar i Nederländerna i mitten av mars. Andra höjdpunkter i tävlingsprogrammet för Emma är Flandern Runt i början av april, nya brittiska damtouren i maj, Vårgårda Women´s World Cup i slutet av augusti – och så VM en månad senare i Spanien.


 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.