Foto: Scott-Odlo

Guld till Rissveds i världscupspremiären

Tävling
Jenny Rissveds vann U 23-klassen och Alexandra Engen tog plats på prispodiet efter sin femteplats i seniorklassen. Det blev en succéstart för de svenska mountainbikeåkarna i söndagens världscupspremiär.

Svenskorna trivdes uppenbarligen i den 30-gradiga hettan i sydafrikanska Pitermaritzburg. 20-årige Jenny Rissveds tog ledningen direkt från start i sitt lopp och släppte inte förbi någon.

– Jag gillar den här banan. Den är tuff och har en hel del tekniska partier. Det finns ingen tid att vila och jag kände att det bara var att gasa på.

Söndagens seger, 36 sekunder före tvåan Perrine Clauzel, var den fjärde i världscupsammanhang, de tre tidigare har varit i sprint.

– Nu var det crosscountry som är en OS-gren och därför kändes det extra kul, säger Jenny till worldcupvargarda.se

Alexandra Engen gick också ut tufft i värmen och tog ledningen från start.

– Men sedan gäller det att köra lite taktiskt och inte gå för hårt så jag släppte på farten och var faktiskt nere på 13:e plats ett tag.

Under slutvarven fanns krafter kvar och Alexandra plockade konkurrent efter konkurrent.

– Plötsligt såg jag att jag hade chans att ta en femteplats och ta mig upp på podiet. Då var det bara att ge allt som fanns. Jag är fantastisk nöjd med den här premiären.

Segrade gjorde schweiziskan Jolanda Neff.

Herrarnas världscuppremiär vanns av fransmannen Julien Absalon. Bäste svensk blev Emil Lindgren på 17:e plats, 4,26 min efter segraren. Matthias Wengelin slutade på 40:e plats.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.