Sub8 på Vätternrundan

TävlingsberättelseKvällen innan samlades vi i duschrummet för att snacka taktik! Vi visste att det skulle blåsa mer än vanligt, rapporten var att det skulle vara medvind till Jönköping sen rak motvind upp igen på den västra sidan.

Så bra tryck ner till Jönköping för att skaffa oss marginal, 42,5 km/h hade vi, i Bankeryd 3km efter Jönköping hade vi 37,9 vinden vi mötte var i byarna så kraftiga så att man kastades fram å tillbaka på körbanan. 

Men vi kämpade på, fick igång en bra kedja efter Bankeryd och snittet var på väg upp igen, Men vinden tog oss.. om vinden hade kommit rakt framifrån så hade det inte varit några större problem, men det var konstant kantvind vilket gör att man kan aldrig vila igenteligen, när vi kom till vårt enda stopp vattentanken utanför Fagerhult hade vi börjat  tappa folk i kedjan och när det går så tungt som det gjorde är man i behov av att vila den stunden man faller av i kedjan nu blev vilan kortare och kortare.

För att klara en sub8 så måste snittet vara 37,5km/h vi hade i Fagerhult 37,9 det kunde fortfarande gå!

Karlsborg när man cyklar längs med sjön minns jag som vackert, detta året såg det ut som det gör hemma hos mig på hösten när jag går på stranden,  vågorna yrde o slog upp vatten på cykel banan lätt kaos kändes det som på sjön.
Efter Karlsborg va vi nere på 10 man som rullade runt i kedjan, jag hade gått på rött nu en stund men tryckte i mig energi i hopp om att få tillbaka lite krafter! 

3mil kvar o jag har gått på rött för länge, jag måste släppa min klunga:(

Rullade i mål på 8:17 med ett snitt på 35,9km/h alltså 1,6km/h för långsamt per km ,när man ställer upp det så så känns det inte som så mycket men i verkligheten är det enorma skillnader..

Vi klarade inte vårat mål.

Vinden och att vi blev för få till slut som tog förningarna i klungan gjorde att dom som var kvar inte orkade hålla den farten som krävdes! Tror jag var den stösta anledningen till misslyckandet!

Men jag kommer ALDRIG att ge mig innan jag kommer under åtta timmar!!

Redan vid middagen på kvällen börjades smidas planer på nästa års runda!

Jag satte mig direkt på monarken och körde ett vo2 och laktrat test när jag kom hem, så nu vet jag hur jag ska träna upp min tålighet mot mjölksyran:)

Glöm nu inte att fortsätta cykla för att bibehålla eran cykelform, blir lättare att komma i form till nästa års runda!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.