Foto: Wouter Roosenboom

Dags för sub12 & sub15 med Reck

TräningI morgon drar sub12 och sub15 programmen till Vätternrundan igång. Och vi tog såklart återigen ett snack med Mattias Reck Vätternrundans träningsexpert och tränare för Giant-Alpecin som i helgen tog sin största merit någonsin vad gäller stora endagarslopp. Laget vann nämligen Milano-San Remo med John Degenkolb.

Hur känns det?
Otroligt skönt, efter en längre period då vi haft mycket oflyt i form av krascher, skador och sjukdomar, så känns det såklart extra skönt. Men det känns också lite overkligt! Förra året var det ofattbart, då "Dege" i kalasform punkade precis innan sista stigningen 10 km före mål, och i år känns det lika overkligt för att allt gick vår väg!

Du hjälper ju inte bara proffs utan är också Vätternrundans tränarexpert och nu är det dags att dra igång Cyklas program för sub12 och sub15. Vad kan du säga om dem?
Programmen är på denna nivån upplagda att du, i ännu större utsträckning än i sub8 och sub10, cyklar mer ju närmare målet du kommer. Är du inte är elitmotionär och satsar på riktigt snabba tider så gäller gäller att man först tränar varierat (olika idrotter) och kortare pass, typ spinning, och sedan från omkring påsken börjar med längre och längre cykelpass för att få den grenspecifika uthålligheten att sitta i cykelposition och trampa mil efter mil.

Med det sagt, så är det nu ändå redan dags att börja se över sin cykel! April och påsken kan för stora delar av landets cyklister ses som startskottet på utomhusäsongen! Har du tänkt köpa, låna eller modifiera din cykel, så är det läge nu. Då har du två månader av vänja dig.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.