Fest hela cykelveckan!

Tidningen CyklaI år blir det full fart under cykelveckan i Motala. Inte nog med att två cykellopp jubilerar – Vätternrundan firar 50 och Tjejvättern firar 25, så kantas evenemangen av en rad aktiviteter runtom Stadsparken i Motala. På fredag 12 juni invigs en skulptur framtagen inför Vätternrundans jubileum. Konstnären är Irene Nordh och skulpturen kommer att få sin plats på Vätterpromenaden.

På torsdag 11 juni blir det Bianchi Vättern GP. Ett cykelrace i centrala Motala med svensk herr och damelit. Dessutom körs Vacchi Invitational med forna proffscyklister. Lördag 6 juni är det dags för Tjejvättern, förutom Tjejkvällen med Måns Zelmerlöw i Motala Sporthall, bjuds alla tjejer som cyklar sin 25:e runda på kaffe och tårta i VIP-tältet efter målgång.

I Stadsparken planeras aktiviteter av trollkarlar. Det blir kanotpolo, bolljonglering, dykuppvisning, miniorientering och uppvisning av världens starkaste man. Besökarna kan prova elcykel, pannafotboll och mycket mer. Välkommen till Motala och Vätternrundans jubileumsvecka.

 Låt cyklarna blomma!

Vätternrundan är världens största motionslopp på cykel för motionärer på amatör- och elitnivå. I år firar Vätternrundan 50 år. Det ska firas med blommande cyklar över hela landet. Vätternrundan uppmanar alla medborgare att ta ut sina cyklar, pryda dem med blommor och visa nära, kära, grannar och andra att vi tillsammans cyklar för ett renare och hälsosammare Sverige. Ta en bild på den blomsterprydda cykeln och hashtagga den med #minblommigacykel eller lägg ut bilden på Facebook Min blommiga cykel. Förutom att vi gemensamt bidrar till en bättre miljö och hälsa har alla medverkande också chansen att vinna en cykel.

Genom Min blommiga cykel vill Vätternrundan sätta fokus på cykeln som det miljömedvetna transporteringsalternativet, cyklandet som en väg mot bättre folkhälsa och få fler medborgare att cykla.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.