Gänget på långa banan glada och nöjda efter att ha knäckt två berg

TdF 2010 Måndag 12 juli

KuriosaMåndag 12 juli

Proffsen hade vilodag och låg säkert med benen i högläge medans vi kämpade på! På programmet stod att testa tisdagens kungaetapp. Proffsens berg- och dalbane-etapp bestod av 4 berg varav två i kategori 1, ett i kategori 2 och mytomspunna, grymt tuffa HC-berget Col de la Madeleine som avslutning.

Vi delade upp i två olika gäng.

Ett som hade 10,5 mil och totalt 2 300 höjdmeter att betvinga. Col de la Colombiere (1 618 möh och kat 1) och Col des Aravis (1 498 möh och kat 2) var de två bergen som skulle klättras över.

För det andra gänget var det knappa 7 mil och dryga 1 100 höjdmeter på dagens meny. Detta gäng startade med en härlig tur på högplatån via Megeve ned till Flumet. Här bar det rakt upp i himlen från 936 möh upp till av en av Alpernas allra vackraste bergspass Col des Aravis på 1 498 möh.

Vi stoppade i oss kaffe, glass och massor av vatten innan vi kastade oss utför ned till längdskidorten La Clusaz. Här passade det perfekt med lite vila och lunch.

Mätta och belåtna vände vi sedan cyklarna åter upp mot Col des Aravis, denna gång i samma riktning som stjärnorna skulle köra dagen efter oss.

Nedförsåkningen via mängder av härliga serpentiner till Flumet blev en liten landskamp mot ett gäng tyskar. Naturligtvis visade de svenska vikingarna med Rickard från Ö-vik i täten vilka som är raskast när det gäller äran!

Gänget på långa banan glada och nöjda efter att ha knäckt två berg.

På hemvägen provianterade vi på ett stort och billigt inköpscenter, frukt, öl, vin, vatten – ja hela kvastbilen fylldes upp.

Gänget som valde långa banan avslutade naturligtvis med en rejäl spurt upp till hotellet, ungtuppen Henrik drog upp spurten medan rutinerade Putte först avvaktade på rullen innan han exploderade och skar mållinjen med ”armar uppåt sträck” i splendid isolation precis som Cavendish!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.