Power2Max kostar 690 till 960 euro Foto: copyright Saxonar GmbH

Power to the People

PrylarTräning med wattmätare är grejen men en dyr grej!

På mässan Eurobike väckte därför "folkvarianten" Power2max från Tyskland stort intresse med ett startpris på 690 euro hälften eller en tredjedel jämfört med konkurrenter som SRM och Quarq som också mäter kraften nere vid vevpartiet.

Startpriset 690 euro gäller själva mätenheten. Säljs även komplett med vevparti från Rotor, SRAM eller TA för mellan 840 och 965 euro. Men mätenheten kan nog också monteras på redan existerande vevparti fast bara till ett begränsat antal modeller utan integrerad "spider" alltså mittdel på högerarmen så alla vanliga vevpartier från Shimano/Campagnolo/FSA funkar inte kvar blir egentligen mest modellerna som Power2Max rekommenderar Rotor 3D, SRAM S900, TA Vega och TA Carmina så priset stiger normalt från 690 till mellan 840 och 965 euro som fortfarande är "billigt" för wattmätare.

Power2Max måste också kompletteras med en cykeldator som kan ta mot signalerna och visa antalet watt. Signalerna skickas via ett protokoll som kallas Ant+. Det är ett språk som bland annat förstås av cykeldatorer från Garmin, Bontrager och O-synce och saknas sån på styret så ökar priset igen och passerar 1000 euro sen är det ju det här med passande programvara för analys...

Ett alternativ i "budgetklassen" blir då Powertap som till skillnad från Power2Max/SRM/Quarq inte mäter kraften nere i vevpartiet utan i baknavet. Powertap har olika modeller Elite+ som kallas entry level känns, komplett med nybyggt bakhjul och inklusive cykeldator och programvara, med ca 8000 kr intressant.

Leverans av Power2Max är satt till nån gång i höst vilket låter aningen vagt men vill man träna med watt till "budgetpris" och mätning nere vid vevpartiet kan det vara värt att vänta.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.