Jens Westergren Falu CK regerande svenk mästare och cupmästare Foto: Jahn Ekman

Snö lagom till SM i CX!?

TävlingPå lördag avgörs Svenska Mästerskapen i cykelcross

Regerande svenska mästarna Kajsa Snihs och Jens Westergren utmanas i första hand av ledarna i Merida-Northwave CX-cup Karin Aune och Emil Lindgren.

Kumlaföreningen Almby IK står värd när Svenska Mästarskapen i Cyclo-cross skall avgöras för tredje gången. Tävlingen körs vid Kumlasjön invid Djupadalsbadet . Området har en varierande karaktär och den krävande tävlingsbanan kan till stora delar följas från målområdet.

”SM-banan är en väldigt omtyckt crossbana som kräver mer fysik än teknik men det snökaos som drar in över landet kommer att göra svängarna halare och alla olika underlag lite förrädiska. I södra Närketrakten kommer det att hålla sig runt noll grader fram till tävlingsdagen då det verkar kunna vara över nollstrecket så det blir ett SM med snömodd skulle jag tro” berättar tävlingsledaren Ola Hellström.

”Intresset inför SM:et är stort och jag hoppas att snö och lite kyla inte skrämmer bort publiken då denna bana ligger så centralt och vackert belägen” säger Ola Hellström.

De två tidigare SM:en har vunnits av Kajsa Snihs, IK Jarl Rättvik och Jens Westergren, Falu CK och de två kommer till lördagens tävling med två raka SM-guld var. I den pågående nationella cupen med sju omgångar avklarade, ligger Kajsa på en sjätte plats och Jens är trea.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.