Full fart i Linköping mot Mora med blåbärssoppa i blick Foto: Mikaela Gidlund

Vasaloppsspinning Linköping

Träning63 spinnsugna och laddade motionärer ställde upp när Vasaloppsspinning arrangerades av Friskis&Svettis i Linköping.

7.45 söndag morgon var alla på plats för att hitta bra startpositioner. Och när starten gick i Sälen 8.00 satte gruppen på Friskis i Linköping också igång. I sällskap med fyra spinningledare och en tv med 14.000 skidåkare väntade 90 km i Gustav Vasas spår mellan Sälen och Mora. Väderprognosen såg bra ut med sol och ett par minusgrader hela loppet. Lättvallat med andra ord så loppet för vinnaren i Mora och spinninggruppen i Linköping uppskattades till lite under fyra timmar med målgång strax innan 12.

På podiet satt Fredrik, Anna och Jörgen som instruktörer. Åsa som normalt också är spinninginstruktör fick dagen till ära vara "Dalkulla" och sköta depån med blåbärssoppa och kaffe samt langningen i salen med vattenflaskor. Möjligheten fanns alltså precis som hos skidåkarna att välja mellan att bara köra förbi depåerna eller stanna för att dricka och kanske pusta lite.

Med en blandning av bas-medel-intensiv nivå till musik och Vasaloppet på tv improviserades spinning i snudd på fyra timmar. Spurtpris i Mångsbodarna! Norrmännen höjer farten! Jaga! Fint glid över myrarna! Skönt! Staka uppför! Jobbigt! Stämningen var hög, skratten klingade och svetten lackade! Visst krampade benen lite, tröttheten smög sig på och tvivlet om att orka hela vägen fanns där. Men alla kämpade och kom i mål! med samma tid som Jörgen Brink, segraren i Vasaloppet, 3 timmar, 51 minuter och 51 sekunder, delad seger med andra ord i årets Vasaloppsspinning hos F&S i Linköping!

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.