Vårträning med Sub 7 Foto: Oskar Ekman

Sub 7: andra gången gillt

TävlingVi är ett gäng som drömmer om Vätternrundan under 7 timmar.

Med en snittfart på nästan 43 km/h i 30 mil ställer det rätt höga krav på oss. Vi har en grupp cyklister med allt från fd proffs, killar som kör elit idag till dedikerade motionärer. Snittåldern på förra årets grupp var 39 år. Jag tror att snittåldern är densamma i år.

Det som förenar oss alla är att vi självklart tränar rejält mycket men även sätter upp mål för att motivera vår träning lite extra. Att cykla Vätternrundan under 7 timmar är just ett sådant mål. Många av oss tävlar dessutom på elit-, senior- och veterannivå i cykel men även i triathlon.

I princip direkt efter målgång förra året bestämde vi att vi skulle försöka igen. Vi missade målet med 7 minuter och marginalerna var lite på fel sida hela vägen. En vurpa och två små stopp förstörde för oss.

Det var små marginaler som höll oss på fel sida om drömgränsen 2010 och vi kommer att göra allt för att få marginalerna med oss detta år. Slumpens faktor är stor och väder och vind kan vi aldrig bestämma över men vi kan genom samträning minska de negativa effekterna av det.

Vi kommer i år med en väsentligt bredare trupp detta år och vi har reserver som står redo om vi har cyklister som faller ifrån under våren. Förra året var vi 42 till start. I år är jag rätt säker på att vi kommer att starta med en full startgrupp: 60 personer.

Vi har dessutom lagt om taktiken lite. Förra året körde vi en enda lång Belgisk kedja. Det kommer vi inte göra i år.

Redan nu har vi dessutom haft hela 6 träningstillfällen tillsammans och vi kommer under våren att cykla mer tillsammans än vi gjorde förra året. Fokus ligger på tekniken tillsammans vilket kommer att ge ett bättre samarbete och en behagligare resa runt. Under påskhelgen genomförde vi ett träningsläger där vi lade stor vikt vid just teknikövningar.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.