Alexandra Nessmar skapade spänning

Hett och hårt på linjeloppen

TävlingHett och hårt på linjeloppen i Italienska Offida under EM.

U23-damerna
Under lördagförmiddagen tävlade de svenska U23-tjejerna Isabelle Söderberg och Sara Olsson mot 67 andra startande i det 110,4 km långa linjeloppet. Det blev en hård och varm dag och inte mindre än 26 cyklister bröt loppet, däribland Sara Olsson. Isabelle Söderberg satt länge med i den främre gruppen och gjorde ett kanonrace. Inne på näst sista varvet fick hon till sist vika ner sig, och gick slutligen i mål på en 22:e placering. Vann gjorde ryskan Larisa Pankova.

Herrjuniorerna
Under lördageftermiddagen gick juniorherrarnas lika långa linjelopp med de svenska cyklisterna Fredrik Ludvigsson, Ludwig Halleröd och Emil Andersson på startlinjen. Av 144 startande gick endast 85 i mål och Emil Andersson var en av de som tvingades bryta. Förstaårsjunioren Fredrik Ludvigsson gjorde ett mycket fint lopp och fick en 27:e placering, dryga minuten efter den segrande fransmannen Pierre-Henri Lecuisinier. Den svenske juniormästaren Marcus Fåglum Karlsson kom tyvärr aldrig till start på grund av ett brutet nyckelben från en vurpa under torsdagens tempolopp.

Damjuniorerna
Under söndagförmiddagen var det dags för damjuniorernas 69 kmlånga linjelopp och i blågult tävlade den svenska juniormästarinnan Alexandra Nessmar. Redan tidigt i loppet skapade Nessmar spänning genom att sätta in en jätteattack. Hon fick snabbt en rejäl lucka och höll sin fina utbrytning under dryga två varv. Som mest hade Nessmar 1:40 ner till klungan, men blev så småningom uppåkt och inhämtad. Italienskan Rossella Ratto attackerade strax därpå och hann utöka sin marginal till hela 4:31 innan hon gick i mål. Alexandra Nessmar slutade på en 32:e placering och av 51 startande kom 41 i mål. Svenska Jenny Rissveds kunde dessvärre inte starta på grund av skador från en vurpa under fredagens tempolopp.

U23-herrarna
EM på landsväg avslutades med U23-herrarnas 165,8 kilometer långa linjelopp under söndageftermiddagen. I startfältet fanns totalt 167 cyklister och för Sverige körde Tobias Ludvigsson, Philip Lindau och Jesper Dahlström. Att endast 55 av alla startande tog sig i mål ger en bild av hur hård och utslagsgivande banan blev i kombination med den 38-gradiga hettan. Alla svenskar tvingades lämna banan och Tobias Ludvigsson var den som satt med längst tills krampen tog över och han fick ge sig på näst sista varvet. Vann gjorde tysken Julien Kern.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.