Jenny Rissveds drar igång på tempot Foto: Jahn Ekman

Resultat: tempo damjuniorer

19 september. Inga framskjutna placeringar för svenskarna när VM på landsväg drog i gång i fint höstväder, mitt inne i centrala Köpenhamn, med tempo för damjuniorer.


Damjuniorer

”Min målsättning för de två damjuniorerna idag, var att de skulle få vara med på ett stort mästerskap och samla erfarenheter,” förklarade förbundskapten Madeleine Lindberg Wall.

”Att det bara blev en trettioandra och en trettiotredjeplats är därför egentligen av underordnad betydelse. De är förstaårsjuniorer och nu har de gjort sina premiärlopp och fått känna på världsmästerskapsmiljön. Nog så viktigt inför fredagens linjelopp."

Falucyklisten Jenny Rissveds kände sig inte nöjd med loppet. ”Det var svårt idag och jag var inte tillräckligt bra i kurvorna och där tappade jag tid. Mest nöjd är jag med min finish, där fick jag ut allt” berättade Jenny Rissveds, som och medger att det var mycket nerver med i spelet idag.

”På linjeloppet på fredag då ska jag vara med där framme” utlovar en revanschsugen Jenny Rissveds. "Det behövs nog ett par dagar för att dagens race ska få sjunka in."

Alexandra Nessmar från CK Trampen slutade på en trettiotredjeplats och som Madeleine Lindberg Wall påpekade, så är det inte placeringen som är viktig idag. Utan hon har nu gjort sitt premiärlopp i dessa stora sammanhang och hon har kommit i mål.

”Det blev onödigt stressigt alldeles innan start” berättade Alexandra Nessmar. "En UCI- kontrollant började ifrågasätta den redan kontrollerade cykeln. Och det var ju inte så bra” konstaterade Alexandra och fortsatte: ”På vägen ut fick jag håll, men jag kom in i ett bra flyt och sen rullade det på. Jag gjorde mitt bästa och jag är glad för att vara med här.”

Results
Time Trial Junior Women / Contre la montre Femmes JuniorsRace
Race distance: 13.9 km
19 SEP 2011 - 10:00

Rank Race Number Name NOC Code Final Time Time Behind
1 1 ALLEN Jessica AUS 19:18.63)
2 4 BARKER Elinor GBR 19:20.47 +1.84
3 31 KRÖGER Mieke GER 19:21.43 +2.80

32 34 RISSVEDS Jenny SWE 21:09.99 +1:51.
33 19 NESSMAR Alexandra SWE 21:13.88 +1:55

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.