Cykelcityåkarna Michael Olsson, Jesper Dahlström och Johan Landström efter årets Cykelvasa Foto: Aike Visbeek

Andra raka i Cykelvasan

ReportageTrots att Jesper Dahlström vann Cykelvasan 2011 stod han inte som självklar favorit inför årets tävling. Efter en sommar med mycket sjukdom och problem att hitta formen är han nu tillbaka på allvar med sin andra raka seger i landets största MTB tävling.

Stort grattis till din andra Cykelvasa-seger i rad.
Tackar!

Vad vi har förstått så har den sista tiden fram till Cykelvasan varit allt annat än smidig. Du har varit sjuk och haft svårt att träna på som vanligt. Kom segern som en överraskning?
Ja det stämmer, har haft TWAR under en väldigt lång tid. Så segern kom väldigt oväntat.

Berätta lite om loppet. De flesta ser ju inte vad som händer i täten, så du får gärna ta oss med på loppet sett ur ditt perspektiv!
Första timmen var det en stor klunga, där många hjälpte till att hålla fart. In på första skogspartiet spricker det av och vi blir en klunga på 20man där kanske hälften hjälpte till. Ju längre tid som går ju mindre vill folk hjälpa till. Emil Lindgren är den som tog störst ansvar till att hålla farten uppe. Sista 3 milen blir det lite attacker men ingen vill släppa iväg någon. sista fem kilometrarna är det kaos, alla vill sitta längst fram i klungan inför spurten. Jag satt fint på tredje hjul in på upploppet. När det är 200 meter kvar klipper jag till och får en lucka som håller in till mål.

Dagen efter Cykelvasan kan man ju tänka sig att de flesta tar välförtjänt vila, men inte ni i Team Cykelcity. Berätta!
Nej, vi skulle köra Tour of Jämtland så vi behöver få lite mil i benen. Så vi körde ett 20 mil långt pass med en snittfart på 37km/h.

Hur ser resten av säsongen ut?
Jag har precis kommit ner till Belgien för att tillsammans med mina lagkamrater i Team Cykelcity avsluta säsongen med några internationella lopp.

Några specifika mål som du har kvar så här års?
Ja, jag har blivit uttagen till U23 VM, som detta året går i Maastricht/Valkenburg. Den banan kan passa mig ganska bra, då den har två backar på varje varv!

Tack och lycka till då Jeppe!
Tackar!

I Tour of Jämtland tog Team Cykelcity hem slutsegern genom Jonas Bjelkmark, Jesper Dahlström hade ledartröjan två av dagarna.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.