London to Brighton

Trångt Men Hjärtligt! Med 27.000 cyklister på startlinjen i London blir trängseln av naturliga skäl bitvis stor på dom 54 miles eller 88,9 km som vägen mäter till målet i klassiska badorten Brighton vid Engelska kanalen när British Heart Foundation årligen i juni arrangerar Europas största lopp eller snarare event för cyklister: London to Brighton Bike Ride.

Trycket blir så stort att banan inte publiceras förrän på startdagen för att minska risken att familj och vänner i bil ute för att heja! på 27.000 cyklister helt proppar igen området mellan London och Brighton.

Men när cyklisterna väl tagit sig ut ur London enligt »stop and gå-principen« börjar cyklingen rulla genom landskapet i Surrey med ett par typiskt tvärbranta backar på vägen till Brighton där Ditchling Beacon efter 46 miles: 1.432 m lång med snittstigning 9,7 %, beskrivs som »The Green Monster«.

I genomsnitt kör deltagarna loppets 54 miles på 7 timmar.

London to Brighton Bike Ride blir varje år fulltecknat i god tid innan start när taket för max antal deltagare 27.000! nås och registreringen för största cykeleventet i Europa.

»Have fun, Get fit, Save lives«

Det är mottot för London to Brighton Bike Ride och British Heart Foundation.

I Sverige finns ett samband mellan motionslopp och idrottsföreningar.

I England är traditionen en helt annan med fokus på välgörande ändamål som i London to Brighton Bike Ride och London Marathon där British Heart Foundation – Hjärtfonden i England – står som arrangör.

Upplägget är här normalt att anmälningsavgiften går till att täcka kostnaderna för arrangemanget och pengarna till välgörande ändamål kommer in genom att deltagarna skaffar personliga sponsorer som ställer upp och skänker en klumpsumma för hela arrangemanget eller en summa per cyklad eller sprungen kilometer.

Via British Heart Foundation kan deltagarna också skapa personliga hemsidor för att marknadsföra och administrera sina sponsorsaktiviteter i samband med loppen.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.