Foto: Niklas Karlsson

Sweden Bike Expo 2012

ReportageI går morse öppnades Kistamässans dörrar till Sweden Bike Expo med mottot "En cykelhelg för hela familjen". Mässan arrangeras för första gången i år och det är ett blandat program med utställare och föreläsare med cykel som minsta gemensamma nämnare.

På plats hittar vi de flesta av de större cykelmärkena på den svenska marknaden plus en hel del mindre märken, tillbehör, kläder, lopp/tävlingar mm. Huvudfokus hos utställarna ligger helt klart på racer och MTB men det finns även en hel del vardagscyklar, elcyklar, livsstilscyklar och inte minst pendlarcyklar.

Under helgen arrangeras också en hel del föreläsningar och andra events såväl i montrarna och föreläsningssalarna som utanför mässan. Föreläsningsprogrammet är digert och ämnen som cykelpendling, cykelresor och naturligtvis kost, träning och prylar avhandlas. Bland föreläsarna finns flera av de stora namnen inom cykel och triathlon idag som tex. Emma Johansson, Fredrik Kessiakoff och Rasmus Henning.

Utöver de vanliga montrarna och föreläsningarna hittar vi även en BMX-bana för uppvisning och ett pröva på torg. På pröva på torget kan man testa diverse olika cykelmodeller från eldrivna vardagscyklar till ett varierat utbud av racers och MTB.

Magnus Rundblad som arrangerar mässan känner sig nöjd med både besökssiffror och respons från utställare och föreläsare. Totalt har runt 7000 personer besökt mässan under helgen och allt pekar på en fortsättning under nästa år. Som framgångsfaktorer framhäver Magnus både att de fått med sig många av de stora företagen i branschen och att de lyckats få till en bredd bland utställarna, från vardag via motionär till elit.

Summerat känns det som en av de mer lyckade cykelmässorna i Sverige på senare år och till nästa år kanske vi framförallt kan hoppas på ännu fler cykelmärken och bättre representation av de stora handlarna och kedjorna.

Sweden Bike Awards
På lördagkvällen arrangerades även Sweden Bike Award, en gala arrangerad av Svenska Cykelförbundet i samarbete med Posten. Priser delades bland andra ut till årets postcyklister Alexandra Engen och Fredrik Kessiakoff. Priset för årets klubb gick till Vårgårda CK, bland annat för deras arbete med damernas Världscup.

3 kommentarer till artikeln

1967 • Gävle
#1
18 november 2012 - 21:10
Väldigt bra arrangerat och trevligt.
1977 • Falun
#2
22 november 2012 - 19:41
Var uppbokad den helgen tyvärr.
Någon som har fler bilder än de 5st som är ovan?
1977 • Falun
#3
25 november 2012 - 22:25
Perfekt, tackar.
Ska kolla in din länk :)
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.