Joggingskor.nu

Boktips: Ät och Spring av Scott Jurek

spring_ny-337x520Nu kommer äntligen Ät och Spring – Min osannolika resa mot ultramarathon och mästerskap av Scott Jurek på svenska. Boken är skriven ihop med Steve Friedman och översatt av Fredrik Sjögren.

Så här skriver det svenska förlaget, Lind & Co om boken:

Under närmare tjugo års tid har Scott Jurek varit en av världens främsta löpare på distansen ultramaraton, det vill säga lopp på 160-kilometer. Jurek växte upp i den amerikanska mellanvästern. Hans tillvaro präglades av en svårt MS-sjuk mor och en mycket krävande far. Grönsaker odlade man på gården och kött jagades i skogen. Under uppväxten var Scott varken snabbare eller mer uthållig än andra ungar, han led av högt blodtryck och åt gärna frukost på McDonald’s.

Ät och spring är Scott Jureks egen berättelse om utvecklingen från soffpotatis till ultramaratonlöpare – med lopp från 42 kilometer till över 20 mil. Han var en av de löpare som reste till Mexiko för att tävla mot tarahumaraindianerna, vilket beskrivs i bästsäljaren Born to run.

Jurek visar att det går att övervinna nästan allt: trötthet, smärta – både fysisk och själslig – och betonar vikten av att välja rätt mat. Successivt övergick han via vegetarisk kosthållning till att bli vegan. Men Jureks främsta budskap är att löpning inte handlar om medfödd talang utan om viljestyrka.

Ät och spring är en självbiografi, träningsguide och en manual till en medvetnare livsstil – allt i ett.

Scott Jurek är en sann inspiratör – vare sig det handlar om löprundor, matvanor eller viljestyrkans yttersta potential.

Boken har haft stor succé utomlands och är ett givet köp på någon av de stora nätbokhandlarna: Adlibris, Bokus, Cdon och Ginza, i din lokala boklåda eller som lån på ditt närmsta bibliotek.

Följ Scott Jurek på Facebook eller på hans hemsida.

 

 

 

Länkar:

http://www.adlibris.com

http://www.bokus.com

http://cdon.se

http://www.ginza.se

4 kommentarer till inlägget

1969 • Hägersten
#1
8 april 2013 - 21:53
Jag läste den här boken i helgen och gillade den verkligen. Jag hade fått intryck av att det skulle vara mer om kost och att han är vegan, men jag tyckte ändå att fokus låg på löpningen, utmaningarna och den ständiga frågan Varför? Superintressant och inspirerande!
1972 • Ljurhalla
#2
9 april 2013 - 08:29
Louise: kul! Du plöjde den på en helg alltså?
1969 • Hägersten
#3
9 april 2013 - 12:39
Japp - jag jobbar själv i bokbranschen och har bokplöjarvanan inne... :-) Ska springa 50miles på TEC i helgen och ville bli inspirerad.
1972 • Ljurhalla
#4
9 april 2013 - 18:51
Lycka till!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.