Inför Riksmästerskapet 24H i Borås 5 juli.

Intervju med Kalle Björklund, tävlingsledare för Borås 24/12 H, tillika Svenska Riksmästerskapet i 24H 2014.

KUL: Hej Kalle, hur ser det ut med anmälningarna? 

Kalle: Lite sådär i skrivande stund, vi har ca 45 namn på listan med hoppas att det kan bli åtminstone 60 personer då det är några dagar kvar tills anmälningstiden går ut.

KUL: Går det även att efteranmäla sig på tävlingsdagen?

Kalle: Nej vi har valt att inte ha efteranmälan av praktiska skäl, så missa inte att sista anmälningsdagen är den 27 juni. Anmälan finner ni här: http://sok-knallen.se/arrangemang/rm-24h/

KUL: Har vi några spännande namn bland de som redan står på listan? Kan vi förvänta oss några fina resultat?

Kalle: Bland damerna syns Frida Södermark, SM-vinnare på 100km och som också sprang in en mycket meriterande 8:e plats på Comrades i Sydafrika (90 km & ca 19000 deltagare) i början av juni. Sen har vi Annika Nilrud som var SM-tvåa i Uddevalla i slutet av april och flera gånger har sprungit en bra bit över 200 km på 24H och även deltagit i VM förra året. Alldeles nyss kom en anmälan från Yudith Hernandez Melgar som vann Riksmästerskapet förra året på dryga fantastiska 234 km. Det kan bli riktigt spännande i damklassen! Bland herrarna är det lite mer öppet i skrivande stund. Vi har bl a Jan-Erik Ramström och Hasse Byrén som har gjort dryga 200 km vid flera tillfällen tidigare, sedan finns det flera som ligger på distanser strax därunder. Men men på ett sådan här långt lopp kan mycket hända och ibland blir det skrällar som är riktigt spännande att följa.

KUL: Liveresultat via nätet?

Kalle: Jajamensan, som vid andra större ultraarrangemang i Sverige så kan man följa resultaten live via www.jogg.se

KUL: Kan du beskriva banan?

Kalle: Det är en 1417 m lång slinga, centralt belägen i Borås, underlaget är uteslutande asfalt, lite böljande/kuperat eller med ”lite variation” kan vi säga. Banan är upplyst med gatubelysning hela vägen. Det finns en karta här 

KUL: Ultralöpare är ju ett ganska hungrigt släkte - vad erbjuds på energibordet?

Kalle: Vi har ett välfyllt energibord vid varvningen. Det kommer att finnas cola, sportdryck (Isostar), blåbärssoppa, vatten, lättöl, kaffe, russin, torkade aprikoser, bananer, apelsiner, saltgurka, godis, chips, korv m bröd, köttbullar + lite till. Det serveras varm mat mellan kl 18.00-19.00, 00.00-01.00 och 07.00-08.00. Den varma maten blir potatismos och köttbullar/korv.

KUL: Det är ju SM-vecka i Borås samtidigt. Blir det något speciellt arrangemang kring banan med tanke på SM-veckan?

Kalle: Vi förväntar oss att det är mycket människor i stan och förhoppningsvis får löparna ett fint publikstöd. Dock så har ju tävlingen endast RM-status och räknas inte in bland de övriga SM-tävlingarna, vilket vi tycker är väldigt synd. Ultralöpningen förtjänar mer mediautrymme och prestationerna som de bästa löparna förhoppningsvis kommer att göra kan vara i världsklass. Vi ska göra det vi kan för att få media att upptäcka detta. 

KUL: Kommer du själv att kunna/vilja springa?

Kalle: Som tävlingsledare har jag fullt upp med arrangemanget. Sedan är jag för tillfället justerad i min ena höft, så jag får njuta löpningen från sidan denna gången.

KUL: Vi önskar dig och hela ditt funktionärsteam stort Lycka till med arrangemanget!

Genom Helen Sandberg, ledamot i KUL - Svenska Friidrottförbundets Kommitté för UltradistansLöpning 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.