Ultraintervall juli 2015

För första gången gav jag mig igår i kast med Ultraintervaller. Fick syn på detta för någon månad sedan och tänkte att det kunde vara ett bra test inför Ultravasan som jag anmält mig till. Har under ett par år nu tränat för marathonlopp och lyckats genomföra 3 stycken och har tänkt att det nu är dags att ta löpningen vidare ett snäpp.

Konstaterar så här dagen efter att man som nybörjare i det här borde ta alla de råd som man läser om att ta det lugnt i början på allvar. Gick under de tre första intervallerna ut i mitt normala marathontempo, vilket jag smärtsamt konstaterade vara ett misstag. Är ändå glad över det jag har lärt mig av det.

Ultraintervall 4-6 gick i ett tempo runt timmen istället, vilket jag borde ha valt redan från första början. Hade jag valt det, så hade jag kanske lyckats fullfölja hela loppet. Fast det är ju inte säkert. Började under intervall 5-6 få smärtor i höger vad och framfoten och det hade ju kunnat komma även om jag tagit det lugnare de första intervallerna.

Jag gjorde ett väl genomtänkt beslut efter den sjätte intervallen och bestämde mig för att det var dags att bryta. Nu hoppas jag att ordentlig vila den närmaste veckan ska göra mig redo igen för nya utmaningar. Jag tar med mig de här erfarenheterna till framtida lopp och jag tror med säkerhet att jag kommer att pröva det här med ultraintervaller igen, men då med bättre förberedelser både med mat och sömn. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.