Viktor Johansson PT

Tävling - Isaberg Final Climb

I helgen besteg jag Smålands (näst) högsta berg på rullskidor. Det var tävlingen Isaberg Final Climb i Hestra. Det är en rullskidtävling som går på standardhjul (2or). Man kör 4 x 5 km nere i samhället innan man tar sikte mot Isabergs toppen.  Här ser ni sista 4 km av banan.

image

Innan loppet var jag faktiskt nervös på min form. Efter Alliansloppet kunde jag bekräfta en sträckning i mage, så det var lite till och från med träningen ett tag. Det är bara nu de senaste 3 veckorna som jag har kunnat köra lite mer ordentligt.

Så när starten gick ville jag inte gå ut för hårt med tanke på min osäkerhet gällande form, framför allt i bål & magmusklerna. Jag hamnade i en 5-mannaklunga, som blev 4 och det var vi resten av loppet. Vi växeldrog bra, men jag ville nog ha snabbare byten för att höja tempot...

image

I rulle var känslan att tempot var lågt, men när man väl var uppe och drog gick det fort..  

Väl framme i backen var det bara att borra ner huvudet och köra. I mitten av backen kom parkeringen och en skön vila (nerförsbacke), sen kom branten igen..

image

Här är det inget pokerface direkt.....

Jag ska erkänna att jag hade underskattat backen.. Men så gött det var med en skön pulsavslutning..

image

Sammanfattningsvis blev jag otroligt glad att kroppen höll. Min nervositet innan släpptes ganska fort så det vara bara att köra på. Grymt rolig tävling!

Tid: 1 timme 7 min
Backtiden:
9 minuter 9s 

Resultat och mer bilder hittar ni på Isaberg Final Climb

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.