Den 16 december 2020 lanserade vi en ny design och ett helt nytt upplägg på våra sajter.
Det innebär att alla funktioner från Skid, Tri, Cykl och Svettig nu ryms här på Jogg. Läs mer här!
Fokus, Glädje, Hållning - Susanne Bornmar IK NocOut.se

Nya mål och nya drömmar

En dryg vecka efter att jag gick i mål i Prag. En vecka fylld med gratulationer och snälla fina ord från underbara vänner. Helt otroligt så gulliga alla är, till och med från vänner jag inte känner men som läst min blogg och min race rapport. Stimulerande och peppande och jag blir riktigt rörd.

Att komma tillbaka till jobbet efter Prag-resan var också väldigt roligt. Vilka gulliga kollegor jag har!

 

Veckan började med en stel och trött kropp. Succesivt har dock stelheten övergått till att börja kännas som att det nog ska bli en människa av den här kroppen igen. Men vilken tid det ska behöva ta. Huvudet har inte riktigt det tålamodet.

Morgonens 8 km transportlöp från bilverkstan till jobbet var sega. Jösses så tunga benen var… Inte ont, inte stel men att springa med timmerstockar till ben är inte lätt.

1,5 vecka kvar till Blodomloppet. Klart jag inser (till viss frustration) att farten inte kommer vara där till dess, men det ska bli riktigt skoj ändå, att tillsammans med 25 kollegor, och nästan 13 000 andra deltagare, springa runt på Linköpings gator och avsluta med en picknick i gröngräset.    

Veckan har också passerat med en viss tomhet. Sedan mitten på november 2015 har jag haft ett träningsschema att gå efter. Inspirerad av Anders Szalkais mara-program för maran på 3:15 med några sneglingar på sub3-programmet. Men bara inspirerad, programmet har jag justerat för att passa mitt liv och mina förutsättningar och mina tävlingar som jag kört längs vägen.

Men nu då? Nu är träningsschemat slut, loppet med stort L är genomfört, målen på armbandet uppfyllda (förutom ett tidsmål på milen som eg inte är ett mål jag trävar mot). Så vad gör jag nu?

Fokus, glädje, hållning... Fokus - Nytt måll i sikte, nytt fokus och dit ska jag med Glädje - Det är så kul att springa så att hitta glädje att ta mig till mitt nästa mål kommer inte vara så svårt och jag ska ta mig dit med stolt och stark Hållning. 

Mitt nästa stora fokus ligger i Lidingö! Anmäld sedan ett bra tag tillbaka till Lidingöloppet 30 km. Nu ska fokus ställas om från asfalt och mara-träning till terräng och backträning. Ett nytt träningsschema har börjat formas. Även denna gång starkt inspirerad av Andes Szalkai. Det gick ju bra förra gången. Tidsmål… Jo då, har några stycken som gror i huvuet.

Första målet är så klart PB (tiden från 2014 på 2:27:39 hoppas jag inte ska bli några problem). Andra målet är klubbrekord (IK NocOuts klubbrekord på LL på damsidan ligger på 2:26:26 och bör inte heller det vara några större problem så länge jag får hålla mig hel och frisk). Sen börjar målen bli lite tuffare. Herrarnas silvermedalj (2:15) vore riktigt kaxigt. Ger eg inte mig som dam något extra, mer än en kick och ett coolt mål. Teoretiskt, med Prag-tiden i åtanke, så kan det till och med finnas mer att hämta. Med en bra sommar, med mycket backträning, och om jag får vara hel och frisk, så kanske till och med 2:10 skulle kunna vara görbart. Hur mycket vågar jag spänna bågen på Lidingö i slutet på september? Det får sommarens träning visa mig framöver. Får nog ta och pärla mig ett nytt armband i vilket fall som helst… Frågan är vad det ska stå på det?

 

3 kommentarer till inlägget

Mikaela
1986 • Sverige
#1
23 maj 2016 - 09:09
Hej.
Blir otroligt inspirerad av dig och din löpning!
Jag är också sugen på att springa lidingöloppet, knåpar du ihop ett eget träningsschema eller beställer du från Andreas?

Sprang lidingöloppet förra året och vill då såklart slå min tid, men då måste jag vara mer förberedd än jag va i fjol, därför jag undrar om träningsschema :)
Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#2
23 maj 2016 - 09:55
Tack snälla du!
Jag gör nog en kombo, knåpar ihop eget med inspiration från Anders Zsalkai. :)
Kommer köra en del kortare tävlingar under sommaren och ska få ihop dessa tillsammans med träningen inför LL.

Mitt bästa råd är väl att lägga fokus på långpass och bakträning. Får du till dessa i sommar så ska det nog gå bra på Lidingö.

Har ingen aning om vad du gjorde för tid förra året och vad det är för tid du vill slå i år, men bra uthållighetsträning och bra styrka för backarna, behöver man.

Lycka till!
Mikaela
1986 • Sverige
#3
25 maj 2016 - 08:43
Hej igen :) förra året sprang jag på 3.05. Så de skulle va väldigt roligt å komma under 3 timmar och kanske närmare 2.30. Vilken tid siktar du på :)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.