Träningsappen /Vi vann ett pris...

I början av år 2020 intruducerades en ny giv på min arbetsplats (en klinik på ett sjukhus i Lund/Malmö), en ny giv för att få medarbetare på fötter och pepp och pigga och glada och medvetna om vikten att ta tag i sin hälsostatus. Minska sjuktalen. Och så vidare.


Vi har verkligen inte blivit så värst bortskämda med friskvårds- eller, personalhälsofrämjande åtgärder under åren. Vi får inga gratis startplatser i lopp till exempel. Men vi har vår friskvårdspeng så jag ska ju inte gnälla, det är ingen rik verksamhet jag jobbar i.


(Denna friskvårdspeng kan dock användas rätt brett, behöver inte nödvändigtvis vara motion eller träning det handlar om. Det kan vara massage. Eller körsång.)


Till saken!

Nya krafter med driv introducerade nu en hälsoapp vid namn Wellbefy.

Meningen är nu att vi delar in oss i lag. Lagen har en lagledare som samlande och peppande kraft och vi hittar på ett coolt och snärtigt namn, sedan reggar vi aktiviteter och steg och annat i appen och får poäng för vad vi gör.

Tanken är också att detta ska peppa oss att träna tillsammans.


"Tillsamman ör vi starka" heter den första utmaningen som går ut på att laget samlar poäng tillsammans, Poängen snittas på antalet deltagare och i slutet på perioden vinner det lag med flest poäng per deltagare. Lagledaren ska förutom att entusiasmera och driva på lagmedlemmarna dra igång pausgympa,lunchpromenader och trappgångsorgier. Vi bör stå vid skrivbordet som bara attan. Sådana aktiviteter ger bra med poäng.


Bäst är då förstås att vara en relativt lite grupp med motiverade deltagare. Redan motiverade deltagare.

Jag tänker att grejen med en sådan här drive är att fånga upp inaktiva människor som ska taggas av att samla poäng tillsammans för att vinna ett pris genom enkla åtgärder i vardagen.

Stå vid skrivbordet. Hoppa av bussen x antal hållplatser tidigare. Ta trappan istället för hissen. Lunchpromenera. Bli förvånade över hur skönt det är och hur mycket bättre de mår och hur gladare de blir (med jämna mellanrum besvarar vi frågor om fysisk, psykiskt och social hälsa, vi får poäng där med...och de bör då alltså bli allt högre).


Tanken är då att dessa inaktiva ska bli medvetna och hängivna och allt friskare.

Men jag vet också att dessa personer är svårfångade. Och att sådana som jag, som redan har träning som daglig rutin och faktiskt inte kan klarar mig utan, inte borde vara med. Jag, som redan tränar liiiite för mycket för mitt eget bästa.
Varför ska jag?


Men klart jag ska vara med tycker min chef, som är pepp, vi ska vinna! Hon tycker att jag ska vara lagledare. Du som tränar så mycket!


Min chef är go och fin och välmenande, men att tro att just jag ska agera peppig ledargestalt är ett stort misstag. Nästan komik. Jag avböjer.


Vi är en liten grupp fysioterapeuter och nio av oss går med: vi har en cyklist, en elitryttare, en innebandyspelare på hög nivå, en triatlet och ett par som vardagstränar sedan långa tider samt jag som löptränat sedan 18-årsåldern. Jag är 60 nu. Alla är alltså redan extremt aktiva och inte i behov av pepp. Vi är mellan 24 och 60, jag är äldst med ett hopp på 15 år till näst äldst.
Chefen, som är lätt överviktig och med en inte helt perfekt kondition lyckas dock inte installera appen och är inte med.


(Eller?)


Aktiviteten och diskussionen i de olika lagen är hög i början. Vi har vårdavelningens lag, ledningsgruppens, arbetsterapeuterna, sekteterarna och olika läkarkonstellationer. Mer eller mindre coola teamnamn.


Men det är lätt att märka relativt snabbt att intresset dalar. Aktiviten dalar. De som redan är igång fortsätter med det, men de andra, de som skulle peppas skiter i det. Såklart. Appen strular lite. Får installeras om. Efter två veckor leder vi.


Poängberäkningen och aktiviteterna är lite märkliga. Att stå vid skrivbordet ger höga poäng, men att stå och gå någon annanstans på arbetet ger inga poäng. Vi arbetar inte vid skrivbord. Men jag kan ju då och då ställa mig i närheten av ett?


Att hoppa av x antal hållplatser ger skyhöga poäng, men ingen säjer hur långt det är mellan hållplasterna....Mellan Dalby och Lund är det 10 km och endast två hållplatser, men mellan mitt hem och jobbet (2,3 km) är det sju hållplaster och bussen kör en omväg, varför ska jag ta den? Jag går hela vägen och kallar det powerwalk, det ger inte många poäng.... Transportpromenad istället för buss finns inte. Det gäller att hitta smartaste reggalternativet för många poäng.


Löpningsrubrikerna är  hastighetsindelade vilket ju är helt fel. Löpning 12 km/h är ju för mig som 60-plusskvinna en rejält jobbig historia, men om jag varit vältränad man och 25 år en enkel match...


Ok, de redan högpresterande och hyperaktiva fysioterapeuterna vinner förstås lätt när vi summerar efter tre månader. För mig har det inneburit att jag kört liiiite för hårt och mycket och stressats av en trilskande app. Det visar sig att flera av oss upplevt appen som ett stressmoment.


Övriga lag har tappat rejält i aktivitet (eller struntat i reggandet), kvar i lagens toppar är de som redan är motiverade och tränande.


Vårt team har sämre hälsosiffror än när vi startade. (Det kan ju till en viss del tillskrivas den coronaepedimi som just startat, all ovisshet kring den, men ändå).


Det här var inte oväntat.


Vi fick ett mail om ett pris som skulle delas ut! Gissa vad?


"GRATTIS till ert fina resultat och att ni lyckats peppa varandra så väl. Hoppas ni haft mycket roligt tillsammans..." (Jomenvisst. Alla kör sitt race...innebandyträning, långlöpning, ridning....)

"Ni ska få en grupptimma med en av sveriges bästa PT! Som ska köra ett gruppass med er så ni får än mer inspiration att fortsätta på er inslagna väg...samt en föreläsning om hur man kan sätta mål och följa dem."


Det blev tyst i vår grupp när chefen presenterade priset. Ingen jublade. Varför jublade ingen?
(Själv får jag panik av gruppass. Parövningar, tänker jag och får ångest. Jag är en ensamtränare och jag älskar just det.)


Jag skulle vilja önska mig massage, sa H. Vi behöver lära oss tagga ner, sa A. Lära oss bli lite mindre drivna och målinriktade...så någon.


Kanske är vi inte rätt grupp till detta fina pris, kanske borde de som la av efter en vecka istället ha fått det?

 

Ska vi be att få en fruktkorg istället? Föreslog chefen.

3 kommentarer till inlägget

Per Månsson
1956 • Lund
#1
9 april 2020 - 19:50
Ja, jag känner igen mycket från liknande kampanjer vi har haft på min arbetsplats. Syftet är jättebra, men det landar många gånger lite felaktigt. Det blir som du beskriver, de som mest behöver komma igång med någon form av motion och rörelse, fortsätter i gamla mönster. Och redan aktiva behöver inte mer träning.
PT är bättre än fruktkorg. :-)
0 • Umeå
#2
9 april 2020 - 21:15
Knepigt. Det är ju såklart bra att man aktiverar medarbetare, men svårt att göra det på rätt sätt. Man borde ju kunna hitta mer rättvisande sätt att vinna - typ mängden träning man ökat med eller nåt?

Grattis iaf får man väl säga :-)
Anna-Karin D
1959 • Lund
#3
10 april 2020 - 05:19
Ja, det vore kanske en idé. Men risken är ju ändå att det är redan frälsta och tävlingsinriktade som nappar även då.
Vet inte hur man ska göra, men jag tycker att vi som redan är igång på gränsen till för mycket inte bör delta. Av många anledningar.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.