Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 8438 visningar

Ont på insidan av foten bakom knölen

1989 • Falkenberg
#1
2 juni 2015 - 20:18
Gilla 
Hej!
Kort presentation, jag har alltid spelat fotboll under större delen av mitt snart 26 åriga liv.
Men så har barn tillkommit och hus med renovering osv som gjort att träning inte existerat de sista 2 åren.
Men jag har alltid haft ett intresse av att röra på mig och idrotta. Så för att göra det enkelt så fick det bli löpning och det började med 3 löprundor på 5km och sen uppehåll till förens 4v sedan. Så sprang Jag 5km igen och sen va det en tävling som arrangerades här där jag bor och av övertalning så skulle jag helt plötsligt springa 10km (aldrig gjort detta innan) men hade satt upp ett mål i vintras att Jag skulle springa på 45min till sommaren, men på detta loppet klev jag i mål på 45.01. Så detta gjorde att jag fick blodad tand och börjat träna ordentligt i veckors tid. Sen från igår så vakna jag med rätt mycket smärta på insidan av foten bakom knölen, är väl nästan övertygad på att detta är överbelastning? Men om någon har vetskap eller råd så skriv gärna.
Mvh Fredrik
Robert Vestberg
1983 • Sundsvall
#2
2 juni 2015 - 21:15
Gilla 
Jag har haft lite liknande besvär i perioder. Överbelastning delvis pga dålig rörlighet i fotleden. Som gammal fotbollsspelare antar jag att du stukat foten ett antal gånger, sånt kan påverka rörligheten i fotleden. Att vila är ju en (åtminstone delvis) lösning men det är nog inte så tokigt att gå till en sjukgymnast eller naprapat som kan göra en funktionell analys och se om det är något som bör åtgärdas.
1989 • Falkenberg
#3
2 juni 2015 - 22:17
Gilla 
Stukat foten har man ju gjort ex antal gånger, va hos en fotspecialist som hade IFK Göteborg, som dömde ut mina fötter pga jätte uttöjda ledband.

Men sen har jag sprungit med Saucony Kinvara, men bytte i helgen till ett par nya asics ds trainer 20. Om det kan vara en orsak med?
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#4
2 juni 2015 - 22:20
Gilla 
Låter som det jag haft i en månad nu, enl min ortoped är det senorna som löper från vaden över fotknölen ner till hålfot och tår, som är inflammerade. Magnetröntgen har uteslutit stressfraktur.
Har inte blivit nån direkt förändring på en månad, trots Voltaren. Vilade en hel vecka innan Sthlm Marathon, hjälpte inte heller. Men det blev inte heller sämre av maran....
Robert Vestberg
1983 • Sundsvall
#5
2 juni 2015 - 22:37
Gilla 
Skor kan säkert också vara en bidragande faktor. Min upplevelse har varit att skor som jag pronerar mer i belastar den senan mer än skor där fotleden håller sig mer rak. Ökat styrka och rörlighet genom att göra excentriska tåhävningar (både med raka och böjda ben) och samtidigt fokusera på att inte låta foten pronera samtidigt. Har funkat bra för mig iaf. Voltaren och vila är sällan ett framgångsrecept på den här typen av skadekänningar, bäst att gå till någon som kan göra en vettig analys av ens individuella problem.
1989 • Falkenberg
#6
2 juni 2015 - 23:05
Gilla 
Sen är det svårt att avgöra om det är skon eller överansträngning eftersom det kommer i samma skede. Skobyte, precis börjat träna kontinuerligt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.