Löpning Träning 6 inlägg 4953 visningar

Runstreak dag 57

Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#1
12 mars 2017 - 22:17
1 Gilla 
I 57 dagar i rad har jag nu lyckats ta mig ut och springa. Det känns så bra och jag vill verkligen rekommendare detta. Tvärtemot av vad många tror så innebär det inget tvång, tvärtom, efter ett kort tag blir det en vana och en självklarhet. Självklart ska man börja lungt och ta det försiktigt.
Idag springer jag precis som vanligt, vissa rundor börjar bli rejält långa. Vilodagar behöver man, men kroppen behöver också röra på sig, varje dag. Mina vilodagar består av 2 lugna kilometrar.
Att göra detta varje dag är för mig den bästa terapi jag någonsin haft. Rensa hjärnan, trötta ut kroppen. Jag har aldrig gjort något bättre för mitt psyke.
Västerås
#2
12 mars 2017 - 23:04
Gilla 
Vad är själva poängen med runstreaks? Är det för att det helt enkelt är skönt att bara komma ut och röra sig varje dag, typ som andra tar promenader?

Jag skulle nog personligen mer tycka att det skulle krocka och vara i vägen om man kör efter ett riktigt program. Dock alltid härligt att folk är ute och rör sig i en allt mer stillasittande värld :)
Gabriella Göthberg
1974 • Stockholm
#3
12 mars 2017 - 23:35
Gilla 
Att göra det till en vana att varje dag komma ut. För mig gör det under för sinnet. Har också upptäckt att denna vana, som det har blivit, gör mig stark, inte bara fysiskt, men också psykiskt.
Västerås
#4
13 mars 2017 - 00:13
Gilla 
Låter ju underbart, även om det inte är något för mig direkt!
1981 • Vegan Runners
#5
13 mars 2017 - 06:44
Gilla 
Så här års springer jag oftast till och från jobbet och sen gärna nåt längre eller hårdare både lördag och söndag. Jag märker rätt tydligt att jag blir seg om jag kör på så säg två veckor i rad, men om jag lägger in en dags löpvila får jag en helt annan lätthet och tryck i benen till dagen efter. Löpvilan kan dock vara att köra två timmar cykel eller skidor eller nåt annat som belastar annorlunda.

Så jag håller med om att det är bra för välmåendet att röra på sig (och extra mycket i naturen), men jag tror det gäller för alla att hitta sin egen avvägning! skönt att du hittat din och trivs med den :)
1977 • Eskilstuna
#6
13 mars 2017 - 16:59
Gilla 
Som av en händelse är jag själv inne på "rörelsedag" 57 idag.
Det är iofs inget självändamål isig utan mer resultatet av att jag ryckte upp mig och tog tag i träningen den 16e januari.
Det i kombination med att jag cyklar till och från jobbet gör att det blir minst 30min rörelse om dagen.
Och för en gång skull så är det dessutom lite balans i träningen. Istället för att köra för mycket mellanmjölk så kör jag istället hårt när det ska vara hårt och lugnt när det ska vara lugnt.
Ingen specifik plan mer än att det finns några fasta pass i veckan. Dom andra anpassas efter väder/vind/humör och ork.
Har landat på 5-6 "riktiga" träningspass i veckan och sen transportcykling som minst resterande dagar i veckan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.